Teknik jimat duit untuk pelajar

Memasuki universiti boleh mempunyai banyak persiapan terutama dalam segi kewangan. Ia mungkin kali pertama dalam hidup anda, yang anda berada di luar anda sendiri dengan sedikit wang yang diberikan oleh ibu bapa. Bukan sahaja anda perlu memberi tumpuan untuk menghadiri kelas, tetapi ramai pelajar juga perlu mengharungi melalui butir-butir perbelanjaan harian mereka. Anda juga perlu mencari cara untuk meregangkan bajet anda supaya semua perbelanjaan anda berbelanja secara bijak.

(more…)

Read More

Anda Pasti Terkejut Dengan Senarai 22 Hostel Di Malaysia Ini!

Dulu kalau nak cari rumah atau bilik sewa kita sering bergantung kepada iklan yang tertampal di sekeliling kampus, tak pun, harapkan bertanya pada kawan-kawan atau senior kita kan? Tapi sejak zaman internet dah maju , kita boleh dapatkan macam-macam jenis bilik sewa, semuanya hanya di hujung jari! Tinggal nak klik je! Haa, cakaplah nak bilik macam mana, kecik, besar, simple atau eksklusif, semuanya boleh dapatkan di internet! Apa kata kita lihat senarai 30 hostel di Malaysia di bawah, anda pasti tak sangka memang ada hostel begini untuk students macam kita!

(more…)

Read More